english 
 
   
 
 

TEVÉKENYSÉGEK

 

 


Fejlesztés
 
 A Műszer Automatika Kft. több mint negyed százados fennállása alatt mindenkor nagy súlyt fektetett a termékeinek innovatív fejlesztésére. Jelenleg is fokozott figyelemmel kísérjük az ipari technológia fejlődését, és törekszünk lehetőségeinknek megfelelően az újdonságok felhasználására.
 A Műszer Automatika Kft. fejlesztési tevékenységei igen széles spektrumot ölelnek fel, a vasúti biztonság technikai berendezésektől, az áramellátó és villamos vezérlő berendezéseken keresztül a ipari gáz veszély jelző berendezésekig.
 A Műszer Automatika Kft. fejlesztési munkái során él azzal a lehetőséggel , hogy a cégcsoport vállalatai igen nagy létszámú fejlesztő mérnők kapacitással rendelkeznek, és szakterületeink igen szerteágazóak. Megtalálhatóak nálunk a gépészet, technologizálás, erős és gyengeáramú terület valamint a különböző nyelveken történő programozás kiváló szakemberei.
 Fontos feladatunknak tekintjük a fiatal felnövekvő mérnök generáció felkarolását. Minden évben sikerült végzős, ígéretesnek tűnő mérnököket illetve programozókat felvennünk. illetve jelenleg is nagy számban alkalmazunk mind BSC-s illetve MSC-s egyetemi hallgatókat. Ezzel hosszú távra biztosítani reméljük a saját illetve tágabb körben a szakma megfelelő szakember utánpótlását.
 Munkatársaink a kötelező tervezői jogosultság megtartásához szükséges kredit pontok számát messze meghaladó tovább képzéseken vesznek részt. Mind a felső mint a középfokú képzettséggel rendelkező kollégáink, folyamatos belső illetve külső szervezésű, vizsga kötelezett képzéseken fejlesztik illetve tartják szinten vasúti illetve szakmai tudásukat.
 Viszonylag új terület az üzleti informatika software fejlesztési tevékenységünk. A Műszer Automatika Kft. már évek óta egy saját fejlesztésű vállalat irányítás rendszer segítségével működik, melynek már pénzügyi és számlázó modulját is sikeresen bevezettük. A rendszer jelenleg bevezetés alatt áll a teljes cégcsoportnál. Már próba üzeme folyik az ezt kiegészítő, a gyártási folyamatokat koordináló programunknak is. A vállalat irányítás rendszert jelenleg már értékesítjük, további 5 vállalkozás használja teljes körűen, illetve áll a bevezetés különböző szintjein.

 A teljesség igénye nélkül néhány a jelenleg futó fejlesztési munkáink közül:
  • A modul automata sorompó állomási típusának továbbfejlesztése.
  • HVH-K hidraulikus váltóhajtómű család gurító-pályaudvari típusának fejlesztése.
  • Normál és átszelési kitérőkhöz alkalmazható vályúaljban elhelyezett hidraulikus állítómű és zárszerkezet.
  • Digitális nyolc csatornás adatgyűjtő rendszer hagyományos biztosító berendezésekhez.
  • Elektronikus útátjáró fedező berendezés új családjának fejlesztésének előkészítése.
  • Új sorompó automatikus akkumulátor töltő család fejlesztése.
 
 

 
 
 
Minden jog fenntartva Műszer Automatika Kft.
Nyitólap Elérhetőségek Admin english